【 Iulai 2023 Rare Earth Market Ripoti masina 】 O le tau o oloa seasea eleele e fesuisuiai i totonu o se vaapiapi, faatasi ai ma fefiloi luga ma lalo.

 

Faatasi ai ma le toe faʻaleleia atoatoa o le faʻaogaina masani o le tamaoaiga ma sosaiete, o faiga faʻavae macroeconomic ua faʻaalia ai le aoga tele ma le aoga, ma o faiga faʻavae eseese ua faʻamalosia ai le faʻaleleia atili o le tamaoaiga ma le alualu i luma faifaipea o atinaʻe maualuga. Ae ui i lea, i le tulaga o loʻo i ai nei o le faʻatinoga o le tamaoaiga, o loʻo i ai pea le tele o faigata ma luʻitau, faʻatasi ai ma le tele o aʻafiaga ma lamatiaga natia i vaega autu, ma se siosiomaga faigata ma ogaoga i fafo. Aʻo atinaʻe ma le maualuga, o le alamanuia o le lalolagi e le masani ai e tali atu i tulaga lamatia ma luitau, faʻapotopotoina le malosi, faʻatoʻilaloina faigata, ma faʻalauteleina le felagolagomaʻi ma le manumalo-manumalo i le va o atinaʻe o le lalolagi e le masani ai e ala i fefaʻatauaʻiga, faʻamaopoopo malosi le filifili o alamanuia i luga ma lalo, ma fa'alautele ma fa'amalosia le alamanuia 'ele'ele e seasea maua e ala ile atina'e lanu meamata, maualalo-carbon, numera, ma fa'amatalaga.

01

Macroeconomics

O le vaiaso nei, na siitia ai e le Feterale Reserve tului i le isi 25 faavae, ua oo i le maualuga talu mai le 2001. Ua alualu i luma le tamaoaiga, ma ua toe suia le va o tului a Amerika i Saina. E laititi lava le avanoa e fa’aitiitia ai fua faatatau i lenei tausaga, ma o lo’o iai pea le avanoa e si’itia ai fua faatatau i le kuata lona fa. O lenei siitaga o fua faatatau ua faʻateleina ai le fetuunaiga o maketi tau tupe faavaomalo.

 

O le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi talu ai nei na taʻua ai o le a faia taumafaiga uma e faʻaleleia le tuputupu aʻe mautu o pisinisi, faʻalauiloaina ma faʻatinoina le fuafuaga o galuega mo le tuputupu aʻe mautu i alamanuia autu, suʻesuʻe ma faʻalauteleina faiga faʻavae mo suiga faʻatekonolosi, faʻaleleia fesoʻotaʻiga masani ma fefaʻatauaʻiga. fa'atasi ai ma atina'e, sili atu le fa'aogaina o taumafaiga fa'atasi o faiga fa'avae eseese, fa'amautu fa'amoemoega o atina'e, ma fa'ateleina le fa'atuatuaina o pisinisi.

 

02

Tulaga tau maketi eleele

I le amataga o Iulai, na faʻaauau pea le tau o le masina talu ai, ma o le faʻatinoga atoa o le maketi o le lalolagi e le masani ai na leaga.Tau o eleele seaseasa fa'agaioi i se tulaga vaivai, ma mafua ai le fa'aitiitia o le gaosiga ma le mana'oga. Sa utiuti le sapalai o mea mata, ma sa tau leai ni pisinisi sa iai. E toe fa'atumu e pisinisi fa'amautu oloa pe a mana'omia, ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia tau ona o le le lava o le si'itia i luga.

 

Amata mai i le ogatotonu o le tausaga, ona o le tele o mea taua e pei o le faʻatauga o vaega, tapunia o aganuʻu a Myanmar, malosi le malosi o le taumafanafana, ma afa, ua amata ona siʻitia tau o oloa, ua lelei suʻesuʻega maketi, faʻateleina fefaʻatauaiga, ma le faʻatuatuaina o tagata faʻatau. ua toe fuataina. Ae ui i lea, o tau o metala ma oxide o loʻo faʻasolosolo pea i lalo, ma fale gaosi uʻamea e faʻatapulaʻa faʻamaumauga ma e mafai ona gaosia i luga o poloaiga loka e fetaui ma le faʻatupulaia o tau. O le faʻatonuga o le tuputupu aʻe o le fale gaosi mea maneta e faʻatapulaʻa, ma o loʻo i ai pea le manaʻoga e toe faʻatumu oloa, e mafua ai le vaivai le naunau e faʻatau.

 

I le fa'ai'uga o le masina, na fa'aitiitia uma su'esu'ega a le maketi ma le aofa'i o fefa'ataua'iga, lea e ono fa'ailoa mai ai le fa'ai'uga o lenei ta'amilosaga o le aga'i i luga ma le fa'avaivaia atoa o fa'agaioiga o maketi. E tusa ai ma aafiaga ua mavae, o le vaitau o le "Golden Nine Silver Ten" o se vaitau maualuga masani mo le faʻatau, ma o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le faʻatonuga. E mana'omia ona toe fa'aputu muamua le gaosiga o atina'e, lea e ono fa'atupu ai le tau o le eleele e seasea maua i le masina o Aukuso. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, e tatau foi ona gauai atu i taiala o faiga faavae ma suiga i le sapalai o maketi ma manaoga. O loʻo i ai pea le le mautonu i tau o le lalolagi e le masani ai ia Aokuso.

 

O le tulaga atoa o le maketi o otaota o eleele e le masani ai ia Iulai na le lelei, ma o tau na pa'ū i le amataga o le masina, ma faʻateleina ai le fesuiaiga o tupe mama ma tau. E lei maualuga le naunautaiga o pisinisi mo suesuega, ae o le gaosiga o mea maneta na maualalo, ma mafua ai ona faaitiitia le gaosiga o otaota ma le utiuti o sapalai, ma sili atu ai le faaeteete o pisinisi i le mauaina o oloa. E le gata i lea, ua siitia le tele o oloa mai fafo o eleele e le masani ai i lenei tausaga, ma ua lava le sapalai o mea mata. Peita'i, o lo'o tumau pea le maualuga o tau o le toe fa'aaogaina o otaota o eleele, ma fa'atupu ai le mamafa tele i pisinisi toe fa'aaogaina. Ua ta'ua e nisi o pisinisi o lo'o tu'u'ese'ese lapisi e fa'apea, o le tele o gaioiga latou te faia, o le tele fo'i lea o le gau. O le mea lea, e sili atu le taofi le aoina o meafaitino ma faʻatali.

03

Tulaga tau o oloa masani

eleele seasea 5 eleele seasea 4 eleele seasea 3 eleele seasea 2 eleele seasea 1

Suiga tau o le autu autuoloa e seasea fanua in Iulai o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i luga. O le tau opraseodymium neodymium oxidesiitia mai le 453300 yuan/ton i le 465500 yuan/ton, o se siitaga o le 12200 yuan/ton; O le tau o uamea praseodymium neodymium siitia mai 562000 yuan/ton i 570800 yuan/ton, o se siitaga o 8800 yuan/ton; O le tau odysprosium oxidesiitia mai le 2.1863 miliona yuan/ton i le 2.2975 miliona yuan/ton, o se siitaga o le 111300 yuan/ton; O le tau oterbium oxidefa'aitiitia mai le 8.225 miliona yuan/ton i le 7.25 miliona yuan/ton, o se fa'aitiitiga o le 975000 yuan/ton; O le tau oholmium oxidefa'aitiitia mai le 572500 yuan/ton i le 540600 yuan/ton, o le fa'aitiitia o le 31900 yuan/ton; Le tau o le maualuga-mamagadolinium oxidefa'aitiitia mai le 294400 yuan/ton i le 288800 yuan/ton, o le fa'aitiitia o le 5600 yuan/ton; O le tau masanigadolinium oxidesiitia mai le 261300 yuan/ton i le 263300 yuan/ton, o se siitaga o le 2000 yuan/ton.

04

Alamanuia Fa'amatalaga

1

I le aso 11 o Iulai, o faʻamaumauga na tuʻuina mai e le China Association of Automobile Manufacturers na faʻaalia ai i le afa muamua o le 2023, o le gaosiga ma le faʻatau atu o taavale fou malosi i Saina na oʻo atu i le 3.788 miliona ma le 3.747 miliona, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tausaga i le 42.4. % ma le 44.1%, ma se sea maketi o le 28.3%. Faatasi ai ma i latou, o le gaosiga ma le faʻatau atu o taavale malosi fou ia Iuni na oʻo atu i le 784000 ma le 806000, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le 32.8% ma le 35.2%. E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le China Association of Automobile Manufacturers, na faʻatau atu e Saina le 800000 taavale malosi fou i le afa muamua o le tausaga, o le faʻatupulaia o le 105% i lea tausaga ma lea tausaga. O lo'o fa'aauau pea ona atia'e lelei le pisinisi fou o ta'avale malosi.

 

2

Talu ai nei, na tuʻufaʻatasia ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi ma le National Standardization Commission le "Taʻiala mo le Fausiaina o le National Automotive Internet Industry Standard System (Intelligent Connected Vehicles) (2023 Edition)". O le tuʻuina atu o lenei taʻiala o le a faʻalauiloaina ai le vave faʻamaonia ma le faʻatinoina o tekinolosi faʻataʻavale atamai, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia o pisinisi i luga ma lalo, ma faʻafeiloaʻi ai le vaitau o le lauiloa o le avetaavale atamai. I le maeʻa ai o suʻesuʻega loloto o manaʻoga fou ma aga i totonu o le atinaʻe taʻavale fesoʻotaʻi atamai, o le faiga masani na faʻavaeina ua faʻavaeina se faavae mautu mo le atinaʻeina maualuga o le atinaʻe taʻavale fesoʻotaʻi atamai. O loʻo faʻamoemoe o le a faʻateleina e kamupani taʻavale a latou taumafaiga faʻalauiloa i le kuata lona tolu, ma faʻatasi ai ma le lagolagoina o faiga faʻavae, o loʻo faʻamoemoeina le faʻatau atu o maketi e faʻaauau pea le faʻatupulaia i le afa lona lua o le tausaga.

 

3

I le aso 21 o Iulai, ina ia faʻamalosia atili ma faʻalauteleina le faʻaaogaina o taavale, 13 matagaluega e aofia ai le National Development and Reform Commission na tuʻuina atu se faʻaaliga i luga o le "Several Measures to Promote Automobile Consumption", lea na taʻua ai le faʻamalosia o le fausiaina o nofoaga lagolago mo taʻavale malosi fou; Fa'aitiitia le tau o le fa'atau ma le fa'aaogaina o ta'avale malosi fou; Fa'atino faiga fa'avae ma faiga e fa'aauau ai ma fa'amalieina le fa'aitiitiga ma le tu'useseina o lafoga fou e fa'atau ai ta'avale malosi; Fa'alauiloa le fa'ateleina o le fa'atauga o ta'avale malosi fou i le vaega a le Malo; Faʻamalosia auaunaga tau tupe faʻaaogaina taavale, ma isi. Ua faʻailoa mai foi e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi ma le Pulega a le Setete o Faʻatonuga o Maketi o le pisinisi fou o taavale afi a Saina ua ulufale atu i se tulaga fou o le televave ma le tele o atinaʻe. O pisinisi gaosi oloa o le tagata muamua nafa ma le tulaga lelei ma le saogalemu o oloa. E tatau ona latou faia ni faiga e puipuia ai tulaga lamatia i le faasologa atoa o le atinaʻeina o oloa ma mamanu, gaosiga ma le gaosiga, suʻega ma faʻamaonia, faʻataunuʻu lelei noataga faaletulafono e pei o lipoti o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le toe manatua o mea leaga, faʻaauau le faʻaleleia o tulaga saogalemu o oloa, ma faʻamautu le faʻalavelaveina o le faʻalavelave. fa'alavelave fa'afuase'i saogalemu o ta'avale malosi.

 

4

Fa'aosoina e le fa'avavevave o le fa'atupuina o le malosi fou, o le fa'aogaina fou o le gaosiga o le eletise i Saina e fa'amoemoe e sili atu i le 300 miliona kilowatts mo le taimi muamua i le tala fa'asolopito. O le vevela i le tele o vaega o le atunuʻu e fai si maualuga i lenei taumafanafana, ma o loʻo faʻamoemoe o le maualuga o le eletise i totonu o le atunuʻu o le a siitia i le 80 miliona kilowatts i le 100 miliona kilowatts faʻatusatusa i le 2022. maualalo ifo nai lo le siitaga o le eletise. O loʻo faʻamoemoeina o le vaitau maualuga o le taumafanafana o le 2023, o le paleni atoa o le sapalai eletise ma le manaʻoga i Saina o le a utiuti.

 

5

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, o le aofaʻi o faʻaulufaleina mai o minerale e le masani ai eleele ma oloa faʻapitoa ia Iuni 2023 e 17000 tone. Faatasi ai ma i latou, o le Iunaite Setete e 7117.6 tone, Myanmar e 5749.8 tone, Malaysia e 2958.1 tone, Laos e 1374.5 tone, ma Vietnam e 1628.7 tone.

 

Ia Iuni, na faaulufale mai ai e Saina le 3244.7 tone o le eleele e le ta'ua igoa ma le 1977.5 tone mai Myanmar. I le masina o Iuni, na faaulufale mai ai e Saina le 3928.9 tone o le oxide o le eleele e le o taʻua, lea na maua ai e Myanmar le 3772.3 tone; Mai ia Ianuari ia Iuni, na aumai ai e Saina le aofaʻi o le 22000 tone o le oxide o le eleele e le taʻua, lea e 21289.9 tone na aumai mai Myanmar.

I le taimi nei, ua avea Myanmar ma faʻatauina lona lua o minerale e le masani ai eleele ma oloa faʻapitoa, ae e leʻi leva ona ulufale i le vaitau timuga ma sa i ai le solo i totonu o mines i le itulagi o Banwa o Myanmar. O lo'o fa'amoemoe e ono fa'aitiitia le aofa'i o oloa mai fafo ia Iulai. (O faʻamatalaga o loʻo i luga e sau mai le General Administration of Customs)


Taimi meli: Aukuso-15-2023